Baba mama: Csíráztassunk egészségünkért!

Szeretettel köszöntelek a Babák és Mamák közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 4476 fő
  • Képek - 2522 db
  • Videók - 283 db
  • Blogbejegyzések - 701 db
  • Fórumtémák - 172 db
  • Linkek - 1044 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Babák és Mamák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Babák és Mamák közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 4476 fő
  • Képek - 2522 db
  • Videók - 283 db
  • Blogbejegyzések - 701 db
  • Fórumtémák - 172 db
  • Linkek - 1044 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Babák és Mamák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Babák és Mamák közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 4476 fő
  • Képek - 2522 db
  • Videók - 283 db
  • Blogbejegyzések - 701 db
  • Fórumtémák - 172 db
  • Linkek - 1044 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Babák és Mamák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Babák és Mamák közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 4476 fő
  • Képek - 2522 db
  • Videók - 283 db
  • Blogbejegyzések - 701 db
  • Fórumtémák - 172 db
  • Linkek - 1044 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Babák és Mamák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

Sziasztok Édesanyák!

 

Mivel már igencsak a tél derekán is túl vagyunk (bár ez most az időjáráson nem látszik), ne feledjük, hogy kimerülőben vannak vitamin-raktáraink! És itt a gyerekekéről is beszélek, hiszen számukra is roppant fontos ezek utánpótlása! Ezzel nem csak étrendünk minőségében változtathatunk, hanem egy-egy csírákat tartalmazó étel- vagy saláta recept elkészítésével változatosabbá is tehetjük a konyhai palettát.

 

network.hu

Szervezetünk vitalitásán könnyen segíthetünk némi házipraktikával, és ha szeretjük a növényeket, még örömünket is fogjuk lelni benne.  A magvak csírájában ugyanis nagyon sokféle, létfontosságú vitamin, fehérje és ásványi anyag van elraktározva. Mindemellett általános immunerősítők, jelentős szerepük van a méregtelenítésben, és a vér tisztításában. Jó hatással vannak az emésztésre, hatékony gyulladáscsökkentők és idegnyugtatók. A sok ásványi-anyag tartalmuk miatt, pedig csonterősítők is! Ennek tetejébe már csak cseresznye a tortán, hogy a búzacsíra például gátolja a rákos sejtek életben maradását és antioxidáns hatású.

 

Ezek az anyagok, a tél végi hónapokban nagyon jól jönnek szervezetünk számára, és nem is bonyolult magokat csíráztatni. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek számára is nagyon élvezetes elfoglaltság lehet, amibe őket is nyugodtan vonjuk csak be! A csíráztatáshoz befőttes üveg vagy a könnyen beszerezhető speciális csíráztató edény kell. Ebből a fajtából jó, ha nem az agyagot, hanem a műanyagot választjuk, ami kevésbé dekoratív, de a kimosásnál könnyebben tisztítható. Ezen kívül már csak víz fény, levegő és szobahőmérséklet szükséges.

 

network.hu

A magok közül ki kell szedegetni az idegen, törött és gyommagokat, majd alaposan át kell mosni őket.

 

1.nap: a magokat az edénybe tesszük és rátöltünk langyos vizet, majd világos, meleg helyre rakjuk.

2.nap: az edényt lekötjük tiszta gézzel és (vagy egyszerűen tiszta kézzel lefogva a magokat) leöntjük a vizet róla. Mossuk át egyszer-kétszer és engedjünk rá friss, langyos vizet. Este ezt a műveletet ismételjük meg.

3.nap: újra öntsük le a vizet és friss, langyos vizet tegyünk az edénybe, de csak annyit, hogy a magvak folyamatosan nedvesek maradjanak.

4.nap: újra öblítsük le az ekkor már csírázásnak indult magvainkat és tegyünk nekik friss vizet.

5.nap: csak ellenőrizzük, hogy elég víz van-e a magvakon, ha nem, öntsünk még rá langyos vizet. Ilyenkor már megkóstolhatunk egy-egy csírát, hogy milyen kis ügyesek voltunk eddig!

6.nap: egyre több mag hajt már csírát. Ilyenkor tegyük az edényt a hűtőszekrénybe, így a csírák növekedése lelassul ugyan, de nem áll le. Ne tároljuk azonban itt se sokáig, mert egyre kevésbé lesz jó ízük és a beltartalmukból is napról-napra veszítenek. Mi pedig pont ezek miatt álltunk neki az egésznek!

 

A csírák elfogyasztásához pedig nagyszerű recepteket lehet találni,  minimális utánajárást igényel csak!

 

Címkék: búzacsíra csíra magok csíráztatása nyomelemek vitaminforrások vitaminok ásványi anyagok

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó Szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu